szukaj na stronie:

Utrzymywanie temp.: promienniki gazowe i nagrzewnice gazowe.

Wykorzystywanie urządzeń grzewczych w magazynach z żywnością jest dość ważne. Oczywiście wszystko zależy, jakie produkty są tam składowane. Jeśli jednak nie muszą znajdować się w chłodni, powinno się zadbać, żeby temperatura otoczenia była odpowiednia. Niekiedy po prostu trzeba ją ogrzewać, ponieważ hale bywają chłodne.

To oczywiście należy do obowiązków hurtownika czy producenta. Ale jak sobie radzić z tak dużą powierzchnią do ogrzania? Wydaje się, że najlepsza rozwiązania to promienniki gazowe oraz nagrzewnice gazowe. Te urządzenia z łatwością ogrzeją nawet ogromne powierzchnie magazynowe. Warto zdecydować się właśnie na takie rozwiązanie.

Wiele osób może uważać, że grzanie gazem to drogie rozwiązanie. Ale w rzeczywistości tak nie jest. Wspomniane urządzenia działają niezwykle skutecznie, a zużycie paliwa jest niewielkie. Dodatkowo mają one na tyle dużą moc, że ledwie kilka z nich wystarczy, żeby zwiększyć temperaturę otoczenia nawet w największych składach żywności.

Nagrzewnice gazowe mogą być niezwykle wydajne. Posiadają ogromną moc, a dodatkowa możliwość wyrzucania ciepłego powietrza przyspiesza proces grzewczy. Podobnie skuteczne są promienniki gazowe. W tym wypadku również mowa o wysokiej wydajności. Kiedy połączy się te dwa urządzenia, są one w stanie w szybkim tempie zwiększyć temperaturę.

Niezwykle ważne jest też, że są w stanie później utrzymywać określoną temperaturę. Oznacza to, że nie spada ona poniżej pewnego określonego poziomu. Często mają one system czujników, które same kontrolują temperaturę. To wygoda dla właścicieli urządzeń, którzy mają pewność, że przytrzymywana przez nich żywność będzie zawsze w dobrych warunkach.